Bli kund

Meny

Mittfunktionshinder och Karaktärsfabriken är en del av Livsanda som jobbar för att både våra kunder och andra med funktionsvariationer ska känna delaktighet, gemenskap och livsglädje. Detta gör genom att sprida information på vår webbsida och genom våra olika gruppverksamheter. I dagsläget har vi fyra grupper; Redaktionen, Måndagsträffen, Jympagruppen och Temaeftermiddagar.

Redaktionen jobbar för att alla ska ha en meningsfull vardag. Vi är en grupp där vi alla är behövda och gör något meningsfullt som dessutom skapar glädje för våra läsare. Vi fokuserar mycket på det sociala och vår gemenskap, därför har alla möjlighet att ta med sig lunch och äta tillsammans med oss alla på kontoret. Våra kaffepauser är också viktiga för att vi ska orka arbeta och hinna dela våra tankar.  Redaktionen vänder sig i första hand till dig som saknar daglig sysselsättning.
Tid: Tisdagar kl 11.00-15.00 lunch paus 12.00-13.00.

Måndagsträffen är en grupp som ses två gånger i månaden och hittar på olika sociala aktiviteter och vi ses både i Livsandas lokaler och ute på stan. Detta är en social aktivitet där fokus endast ligger på gemenskap och att hitta på roliga aktiviteter. Vi bestämmer från gång till gång vad vi ska hitta på och det brukar bli allt från knytkalas på kontor till en helkväll med bowling och middag på restaurang.
Tid: Om vi inte säger något annat så måndagar varannan vecka kl 18.00-20.00.

Jympagruppen är en träningsgrupp där du utgår från dina förutsättningar och din förmåga. Vi sitter i ring och använder oss av vår egen kroppsvikt när vi tränar och utför övningar både för att öva konditionen och styrkan. Du kan delta i gruppen oavsett om du har lång erfarenhet av träning eller precis har börjat träna. Under passet visas hela tiden alternativ på övningar med olika intensitet så att det ska passa så många som möjligt. passet är lämpligt både för dig som sitter och dig som står. Passet är ca 35 minuter + stretch, men den som vill är välkommen 30 minuter innan vi börjar träna för att tillsammans äta en lättare fika i form av kaffe/te, frukt och knäckemacka. Tid: Fredagar kl 14.30-15.50.

En gång i månaden har vi även temaeftermiddagar där vi bjuder in både våra kunder och alla andra intresserade med funktionsvariationer till att vara med på träffar med olika teman. Vi försöker ha så olika teman som möjligt för att vi ska kunna erbjuda något som passar alla och några exempel på dessa dagar är: Julpyssel, bingo eller quiz. Tid: Info och tid om nästa träff kommer löpande.

Karaktärsfabriken AB är ett socialt företag där vi arbetar för att göra samhället lite bättre. Vi driver bland annat Mittfunktionshinder.se som är en mötesplats för alla med intresse av funktionshinder. Drivkraften är att utbilda och informera, ge kraft och inspirera, driva opinion och agera – men framförallt skapa möjligheter för människor. Karaktärsfabriken finansieras helt av Livsanda Care.

Kom i kontakt med oss:

Vision

En drivande aktör i skapandet av ett samhälle där alla människor har lika värde och samma förutsättningar. Vi står upp och försvarar ett öppet klimat där alla får lov att vara som de är.

Värdeord

Engagemang, Trygghet Livsglädje, Öppenhet

Till toppen av sidan