Bli kund

Meny

Om Livsanda Care

Livsanda Cares vision är att vara ett livskraftigt företag och en drivande aktör i skapandet av ett samhälle där alla människor har lika värde och samma förutsättningar. Vidare säger vi i vår vision att vi står upp och försvarar ett öppet klimat där alla får lov att vara som de är.

Kanske en annorlunda vision för ett affärsdrivande företag men mycket viktig för våra verksamheter och utveckling. Det är utifrån vår vision allt görs, utvecklas och stäms av. På ett eller annat sätt arbetar vi alltid med människor. Då är en tydligt värderingsstyrd verksamhet av avgörande betydelse för såväl de vi arbetar med som vår företagskultur och position på marknaden.

Livsanda Care har sin grund i Livsanda Assistans som grundades år 2004 av Maja Koppfeldt. Livsanda Assistans erbjuder då som nu personlig assistans med fokus på flexibilitet och en personlig relation. Idag erbjuder Livsanda Care även HVB och stödboende genom Livsanda Boende med egna villor och lägenheter.

Vår övertygelse är att människor mår bra av att arbeta i företag med goda grundläggande värderingar. Därför är vi engagerade i olika integrations- och välgörenhetsprojekt. En tradition vi har i bolaget är till exempel att duka upp julbord till alla hemlösa försäljare av tidningen Faktum. Vidare driver vi integrationsprojektet Karaktärsfabriken samt genom Livsanda Assistans den oberoende sajten Mittfunktionshinder.

Verksamheter

chungkuk-bae-241046-unsplash

Livsanda Assistans

Erbjuder personlig assistans med fokus på flexibilitet och den personliga relationen. Vi utgår alltid från perspektivet Tänk om det var jag som behövde assistans. Därför lägger vi stor vikt vid kundens livssituation, önskemål och förutsättningar. En del önskar hjälp med allt i processen kring assistans – rekrytering och anställning av assistenter, all schemaläggning och administration.  Andra sköter gärna mycket själva, till exempel rekrytering. Då finns vi bara med som arbetsgivare för assistenterna och sköter administration kring löner och ekonomi.

claudia-ramirez-769579-unsplash

Övriga verksamheter

Karaktärsfabriken AB är ett socialt företag där vi arbetar för att göra samhället lite bättre. Vi driver bland annat Mittfunktionshinder.se som är en mötesplats för alla med intresse av funktionshinder. Drivkraften är att utbilda och informera, ge kraft och inspirera, driva opinion och agera – men framförallt skapa möjligheter för människor. Alla som anställs i Karaktärsfabriken har någon form av funktionsnedsättning eller står långt ifrån arbetsmarknaden. Karaktärsfabriken finansieras helt av Livsanda Care.

Styrelse

Mathias Koppfeldt

Mathias Koppfeldt är en aktivt arbetande ordförande i styrelsen. Mathias är utbildad inom ekonomisk historia och media och kommunikationsvetenskap. Han har tidigare varit verksam inom media och fordonsindustrin. Mathias sitter i styrelsen för Livsanda Gruppen AB, Livsanda Fastigheter AB och i Förvaltnings AB Framtiden, moderbolaget för Göteborgs kommuns olika fastighetsbolag.

Maja Koppfeldt

Maja Koppfeldt är grundare av Livsanda Care AB och har varit verksam i bolaget sedan 2004. Maja har en Magisterexamen i Psykologi samt läser Psykoterapeutprogrammet med psykodynamisk inriktning vid Ersta Sköndal Högskola. Maja sitter även med i Göteborgs Hälso- och sjukvårdsnämnd och Psykiatriberedningen i Västra Götalandsregionen för KD, samt som ledamot i Företagarna.

  Kom i kontakt med oss:

  Vision

  En drivande aktör i skapandet av ett samhälle där alla människor har lika värde och samma förutsättningar. Vi står upp och försvarar ett öppet klimat där alla får lov att vara som de är.

  Värdeord

  Engagemang, Trygghet, Livsglädje, Öppenhet

  Till toppen av sidan
  Hoppa till verktygsfältet